Free songs

Wie ben ik?

46 Comments | juli 27, 2012

Welkom bij mijn blog.

3162640a-fe9f-4669-b739-49277e982089

Al jong had ik CVS/ME. In die tijd was dat nog niet zo bekend als nu dus ik heb jaren niet geweten wat er nou eigenlijk aan de hand was met mij. Ik wilde me beter voelen maar wist niet hoe.

Mijn zoektocht liep van regulier naar alternatief, naar bewustzijnstrainingen en Reiki. Totdat ik uiteindelijk met Vortexhealing in aanraking kwam. Dat veranderde mijn leven compleet. Mijn hele visie op het leven en de manier waarop ik dit leven leid veranderde. De diepe healing van de emotionele oorzaken van mijn ziek zijn was de start van een gezond leven. en het einde van mijn ziek zijn.

Doordat Vortexhealing je steeds vrijer maakt kan ik me meer en meer laten meenemen op de flow van het leven. Iedere ochtend wanneer ik wakker word ben ik benieuwd wat het avontuur van de dag mij gaat brengen. Mijn hele leven heb ik het enorme verlangen gehad om te ontwaken. Vortexhealing heeft dit mogelijk gemaakt en daar ben ik dagelijks dankbaar voor.Naast mijn “passie” om te ontwaken heb ik altijd de passie voor voeding gehad.  En hoe meer ik ontwaak des te meer besef ik hoe belangrijk de rol van voeding is. “ Je bent wat je eet” is geen loze kreet.

Jaren heb ik rawfood gegeten en dat heeft me veel gebracht.  Ik heb veel geexperimenteerd met rawfood recepten. Had daar lol in, het smaakte me prima en bracht me veel energie.
Maar op een gegeven moment merkte ik dat mijn lichaam meer achteruit ging en dat ik weer een stapje verder moest.
En toen kwam Bulletproof op mijn pad. Deze stap bleek voor mij de volgende sleutel te zijn naar optimale gezondheid. Naar de beste versie van mijzelf.

Op dit moment eet ik wat mijn lichaam aangeeft, heb ik leren luisteren naar mijn lichaam.  En het is nog nooit zo goed met me gegaan.

Als er 1 ding is wat ik geleerd heb in de 12 jaar dat ik nu therapeut ben is dat het ene lichaam het andere lichaam niet is. Dat voeding maatwerk is.
Mijn passie is dat ook jij gezond wordt en blijft.  Dat ook jij de beste versie van jezelf gaat meemaken. Op een manier die bij jou past.
Daar wil ik bij helpen. In mijn praktijk als therapeut, met de webwinkel, facebook en deze blog.

 

Aarzel niet om contact met me op te nemen als je vragen hebt. Mail is het handigst: houtepen@mac.com

 

 

 

Comments (46)

 1. posted by Priscilla on 31 juli 2012

  Geweldig! Gefeliciteerd met je eigen site. Neem ons mee in hoe het anders kan in het leven. Ik kijk er naar uit!

 2. posted by erna on 2 augustus 2012

  Hallo, Elsa

  Ik ken je (nog) niet persoonlijk maar wat ik tot heden aan contact via mail/website rawfoodvena en nu weer via deze blog heb ervaren prikkelt me enorm.
  Ziet er heel professioneel en dicht bij de mens uit….. gefeliciteerd met dit blog.
  Zie uit naar onze persoonlijke kennismaking.

  • posted by Elsa on 2 augustus 2012

   Dank je wel Erna. Tot zaterdag.

 3. posted by Sabine on 2 augustus 2012

  Hoi Elsa,

  Je bent goed bezig ! Ik hoop dat ik ook snel weel opknap. Ga je nog snel een keer bellen voor een afspraak…

  Liefs, Sabien.

  • posted by Elsa on 2 augustus 2012

   Dank je Sabien. Hoop ik ook echt voor je. Lijkt me goed idee dat we een afspraak maken. liefs en groeten aan Rob

 4. posted by Adrienne uit Amsterdam on 4 augustus 2012

  Een mooie zonnige dag die een warme straling kreeg door het bijzondere Healing-Natuurgeneeswijze-consult. Ruim een uur onderging ik op een heel diep niveau de healing en ik kon de veranderingen voelen. En er zijn wezenlijk oorzaken aangeraakt en langzaam aan het verdwijnen. Zo de warmte van de healing en de zon daarna maakte het een prachtige dag. Heel veel dank aan Elsa Houtepen uit het Gelderse Apeldoorn. De wereld ging open vandaag voor mij. I’m great full to you for it. Thanks a lot

  • posted by Elsa on 4 augustus 2012

   Dan je wel Adrienne. Het was een fijne sessie.

 5. posted by Annemeta brouwer on 28 augustus 2012

  Hoi Elsa

  Fijn dat we zo wat contact kunnen houden ,ben benieuwd naar je healing kan ik je ook een keer bellen .
  Groet Annemeta

  • posted by Elsa on 30 augustus 2012

   ja tuurlijk. Bel me maar.

 6. posted by henk on 7 november 2012

  Hallo Elsa,
  Een vraag over blenders jij hebt het over de vitamix, is de PB 150
  aan te bevelen? Dit i.v.m. vitamine verlies bij de wat goedkopere.
  Zelf wil ik hem gebruiken om ’s Avonds een sapje te drinken, overdag eet ik geregeld fruit zoals een appel, banaan, aardbeien, kiwi’s enz.
  Wat raad jij aan?
  Met vr. gr.

  • posted by Elsa on 7 november 2012

   Hallo Henk,

   Je hebt de Vitamix. Dat is de meest sterke blender en daar kan je alles mee blenden. En eventueel ook grote hoeveelheden. Dit is het meest ideale apparaat om smoothies te maken en andere dingen te blenden (als je echt sap wilt dan zul een slow juicer moeten hebben) De Vitamix super heeft ook nog een droogkan erbij. Hier kan je droge dingen mee malen.
   Als een Vitamix te duur is of te groot dan is de Personal Blender een goed alternatief. De PB150 XL heeft extra grote bekers erbij. Dat is handig in het gebruik. Veel ingredienten nemen namelijk veel volume in voordat ze geblend zijn.

   groet,
   Elsa

 7. posted by patty on 30 maart 2013

  Beste Elsa,

  ik heb net gelezen, wat je schreef over je achtergrond en hoe en waarom je met o.a. deze site bent begonnen. .een aantal dingen waren/ zijn bijzonder herkenbaar. ik wens je veel geluk, plezier en voldoening met elke nieuwe dag .
  Nu even iets anders; ik ben 49 jaar en sinds kort pas aan het flirten en uitproberen en mezelf aan het inlezen met raw voedsel. tevens heb ik wat artikelen gelezen van David Wolfe, ook zeer interessant. verder ben ik begonnen mezelf te verdiepen in de “voedingsleer’ die gaat over het apart eten en in voldoende afstand van elkaar van dingen die respectievelijk amylose en of pepsine nodig hebben voor de vertering of neutraal zijn en met beiden gecombineerd mogen worden. dit allemaal voor een zo optimaal mogelijke spijsvertering. heel veel van de dingen die ik inmiddels geleerd heb pas ik al toe. Maar ik loop telkens tegen het zelfde probleem op.
  Tot nu toe heb ik nog geen site of info kunnen vinden over het OP DE JUISTE MANIER COMBINEREN van SUPERFOODS. Ik ga ervan uit, dat sommige superfoods eveneens een of zure of basische omgeving nodig hebben om optimaal verteerd te kunnen worden en sommige zullen misschien ook wel neutraal zijn. ik hierover nergens info vinden. Weten jij of je man hier meer over.
  ik vind dit zeer belangrijk, omdat ik dan zelf beter in staat ben om optimale raw voed en super voed maaltijden/ smoothies samen te stellen. kunnen jullie mij hierbij helpen?

  Met hartelijke groeten
  Patty, 49 jaar

  • posted by Elsa on 1 april 2013

   Beste Patty,
   Er is maar 1 manier om dit goed te kunnen vaststellen en dat is meten met zuur-base strips. Want ieder lichaam reageert anders op voedsel en dus ook op superfood. Vooral ook omdat veel superfoods een adaptogene werking hebben. Dus wat ik je aan kan raden is dat je 2 uur na iedere maaltijd je urine test op zuur-base.

   • posted by patty on 3 april 2013

    Beste Elsa, bedankt voor je snelle reactie.
    Mvg Patty

 8. posted by Jolanda van de Beek on 31 maart 2013

  Lieve Elsa, dank voor je tips en de paar behandelingen. Ik ben voor het eerst van mijn leven vrij van dat allesoverheersende hongergevoel. Het geeft rust en het voelt zo veel vrijer… Wennen hoor, om tussendoor helemaal geen behoefte aan zoetigheid of kaas te hebben… <3

  • posted by Elsa on 31 maart 2013

   Lieve Jolanda, het is een feest om dit samen met jou te doen. Leven mag ook voor jou mooi zijn.

 9. posted by coby on 12 juni 2013

  Als je gal/stenen hebt kunnen deze je depressief maken?

  • posted by Elsa on 12 juni 2013

   zeker weten. Daar kun je heel erg depressief van worden

 10. posted by Erica Egelie on 7 juli 2013

  Hoi Elsa, herken veel in je verhaal. Ben ook via mijn lichamelijk-zijn uitgekomen bij raw food. Ik zou je graag ook een vraag stellen. Ik heb sinds kort een sedona en ben aan het uitproberen zelf crackers te maken. Het lukt nog niet zo goed. Ze smaken heerlijk. Ze blijven alleen aan het speciale vel vastzitten, waardoor ze er in stukjes afkomen. Heb je voor mij een tip?
  Dank voor alles wat je deelt op facebook en op je blog.
  lieve groet,
  Erica

  • posted by Elsa on 8 juli 2013

   Hallo Erica,
   Wat fijn dat je langzaam toegroeit naar gezonder zijn.
   Voor wat de crackers betreft: dat plakken komt meestal als het nog niet droog genoeg is. Dus ik vraag me af wat hier aan de hand is. Welke ingredienten gebruik je?

   • posted by Erica Egelie on 8 juli 2013

    dank voor je antwoord. Ik heb een recept van een vriendin gebruikt met olijfolie. Zonnebloempitten (geweekt), pompoenpitten en lijnzaad (ook geweekt), ui, himalyazout en verse tuinkruiden.
    Ik heb vandaag een recept uitgeprobeerd zonder olie, het staat nog in de sedona. Ik heb een siliconenvel gebruikt en het orginele vel wat bij de sedona zelf zit.
    Ze moeten nog vier uur en ik ben benieuwd. Ben benieuwd naar je antwoord.
    Ben gelukkig inderdaad toe aan het groeien naar gezonder zijn. Vooral de superfoods hebben veel goed werk gedaan in de eerste maanden.
    lieve groet,
    Erica

    • posted by Elsa on 9 juli 2013

     het kan niet aan de olie liggen. Wat nog kan is dat het aan de droogfolie ligt. Welke droogfolie gebruik je? de plastic doorzichtige of de bruine?

     • posted by Erica Egelie on 10 juli 2013

      de doorzichtige die ik bij de sedona kreeg

       
     • posted by Elsa on 10 juli 2013

      Dan ligt het daaraan. Die plastic doorzichtige sheets plakken gewoon.

       
 11. posted by Erica Egelie on 11 juli 2013

  Welke adviseer je mij? Het is jammer dat ik er drie bij heb gekocht.
  Waar zijn ze wel goed voor te gebruiken?

  • posted by Elsa on 12 juli 2013

   ze zijn te gebruiken voor dingen die niet plakken zoals noten en pitten of fruit etc. Hoewel mijn ervaring is dat het dan wel langer duurt voordat het droog is met die vellen.
   Wat ik je kan aanraden is: http://www.rawfoodvena.nl/sedona-droogfolie

 12. posted by Ester Jansen on 26 maart 2014

  Hey Elsa,

  K zal es vaker je blog bekijken….! Groetjes, Ester 😉
  (Ps bedankt hè! @jeweetwel )

  • posted by Elsa on 26 maart 2014

   ha ha. veel plezier!

   • posted by Ester Jansen on 26 maart 2014

    Dankje, en zoals beloofd laat ik je het weten…! 😉

 13. posted by nathalie on 1 augustus 2014

  Hoi Elsa!
  Ik ben benieuwd hoeveel behandelingen jij hebt gehad van de vortexhealing? het lijkt mij ook erg goed.

  • posted by Elsa on 4 augustus 2014

   Als ik naar mijn klanten kijk, dan is met een sessie of 8-10 (afhankelijk of er ook een lichamelijke component aanzit, bijvoorbeeld een chronische ziekte), een thema wel verdwenen. Wat ik vaak hoor is dat mensen van overleven naar leven gaan. En dat is geweldig!

 14. posted by Moontje on 1 oktober 2015

  Hallo,
  Ik ben aan het lezen over progesteron tekort. Kan de progestron creme ook gebruikt worden
  als je zwanger wilt worden?

  • posted by Elsa on 1 oktober 2015

   Hallo Moontje, progesteron crème wordt heel vaak ingezet door vrouwen die zwanger willen worden.

 15. posted by Angela on 17 juni 2016

  Hallo, ik smeer al een hele tijd de progesteron creme vanwege tussentijdse bloedingen. Echter zonder resultaat. kan er ook nog sprake zijn van een oestrogeen tekort.
  Gr Angela

  • posted by Elsa on 20 juni 2016

   Hallo Angela, hoelang smeer je al? Welke creme smeer je? hoeveel smeer je? En hoe oud ben je?

 16. posted by Anne on 16 mei 2017

  Dag Elsa, wij hebben elkaar vorige week gesproken, ik heb een hele tijd de natuurlijke progesteron creme m.n. tegen opvliegers gebruikt, vanaf mijn 45ste tot mijn 58ste. Dit hielp goed.De laatste jaren heel minimaal gesmeerd, drie keer per week hooguit een heel klein beetje. Ik heb nu weer veel last van opvliegers en nachtzweten en ben nu 60 jaar. Ik gebruik op jou advies de combi-creme nu een weekje, ik smeer elke avond, ( hoeveelheid de grootte van een halve erwt, zeg maar) de vliegers nemen eerder toe dan af. Ik reageer vaak heftig op alles ook op homeopathie en dergelijke, meestal werkt kinderdosering goed. Ook wordik iedere ochtend somber wakker, dat ken ik al jaren niet meer. wat nu?

  • posted by Elsa on 17 mei 2017

   Hallo Anne, we hebben elkaar net telefonisch gesproken en ik heb jou het advies gegeven om meer te gaan smeren. 2x daags ¼ theelepel. Dan komen jouw hormonen sneller in balans. Binnen een week moeten dan de extra klachten verminderen of weg zijn. De opvliegers kunnen wat meer tijd nodig hebben

 17. posted by Marjon on 2 september 2018

  Ik gebruik nu de pil, niet voor anticonceptie maar om juist de hormonen in balans te krijgen.
  Totdat ik las over oestrogeendominantie…en progesteroncreme.
  Ik smeer nu ruim een week en ik ben nu heel druk, stuiter het huis door met poetsen en zelfs mijn man merkt op dat ik druk ben in doen en laten en praten. Uitslapen lukt niet en ben elke morgen vroeg wakker. Komt dat ook door de progesteron ?
  Graag zou ik willen stoppen met de pil, kan ik dit zomaar stoppen of is het handiger te wachten totdat de boel in balans is en dan pas te stoppen? ( ik heb ook HPU waar ik Depyrrol plus voor gebruik).
  Wat is wijsheid?

  • posted by Elsa on 2 september 2018

   jeetje, dat klinkt niet leuk. Ik kan jou niet terug vinden in de order beheer. Gebruik je wel ons product?

   • posted by Marjon on 2 september 2018

    Van Now solutions Natural Progesterone gluten-Fred, vegan en non -gmo, 1,3 gram bevat 20% usp progestetone.
    Mijn cyclussen werden steeds korter en de daarbij bijkomende ellende steeds groter,
    Ik zat in een neerwaartse spiraal tot bijna buren-out aan toe.
    Steeds meer migraine, heftigere menstruaties, nachtzweten, tegen depressie aan.
    Huisarts wilde me naar de neuroloog, wilde ik niet en de gynaecoloog wilde wel een spiraaltje plaatsen, wilde ik ook niet. Deze “oplossingen” voelde voor mij niet goed!
    Totdat ik op progestetoncreme uitkwam, ik herkende de symptomen en dit leek mij een veeeeel beter idee dan die synthetische troep in mijn lijf om migraine te verminderen en mijn cyclus weer normaal te krijgen. Ik ben 44 jaar en ik had echt symptomen dat ik de overgang inging. Migraine beïnvloed mijn leven nog het ergst.
    Ik hoop echt dat mijn hormonen weer in balans komen en de migraineklachten daarmee ook minder. Ik heb vanaf mijn 35 e steeds erger migraine gekregen en triptanen ben ik helemaal beu van want ik word er namelijk doodmoe van.

    • posted by Elsa on 6 september 2018

     Ja ga smeren en ik denk zeker dat het gaat helpen

 18. posted by Marjon on 5 september 2018

  Hallo,
  Moet ik eerst een order plaatsen voordat ik misschien antwoord krijg?
  Of het al of niet gekocht is bij u lijkt mij niet relevant, deze is ook op natuurlijke basis met juiste hoeveelheid progesteron. Mijn vraag is : is het bij u bekend of je bij starten van de crème druk/ veel energie kan hebben….(kan je dan beter wat minderen of juist nog wat extra smeren ?)

  • posted by Elsa on 6 september 2018

   Het vragen stellen is inderdaad primair bedoeld voor onze klanten. Het lijkt me het handigst dat je jouw vragen stelt waar je het gekocht hebt.

Post A Comment