Free songs

Recept Bulletproof thee

By : | 2 Comments | On : april 14, 2017 | Category : Ketogeen dieet, Recepten

BulletproofTea

Recept Bulletproof thee

Wanneer je geen koffie wilt drinken maar toch gebruik wilt maken van de voordelen van Bulletproof koffie dan kun je Spring Dragon Longevity thee gebruiken.
Dit is de gezondste thee ter wereld.
Voordelen van deze thee:

* heeft een adaptogene werking = past zich bij de werking aan aan jouw lichaam. Geeft energie waar het energie moet geven en rust waar het rust moet geven. etc.
* reguleert het immuunsysteem = zowel een te sterk werkend immuunsysteem (allergie) als een te zwak immuunsysteem (de meeste ziektes).
* werkt ontstekingsremmend
* reguleert de bloedsuiker
* vermindert vet
* versterkt longen, hart, milt, pancreas, lever en nieren
* detox op en rustige maar effectieve manier.

Recept Bulletproof thee:

1. Verhit water tot ongeveer 80 graden celcius. Als je geen waterkoker hebt waarbij je dat kunt regelen, laat dan het water wat afkoelen na het koken. Kokend water vermindert de werking van de ingredienten.

2. Doe ongeveer 250 ml water met een theezakje in de blender. Doe de deksel op de blender en laat ongeveer 5 minuten trekken. Doe er na die 5 minuten weer heet water bij (100-250 ml) Je kunt ook de thee laten trekken met gelijk de hoeveelheid water die je uiteindelijk wilt, maar dan in een thermoskan of -beker. Koude Bulletproof thee is niet zo lekker.

3. Haal het theezakje uit de blender en voeg 1-2 eetlepels grasboter en 1 theelepel tot 1 eetlepel MCT olie toe. Blend dit ongeveer 30 seconde op hoge snelheid.

4. Eventueel zoeten met Xylitol maar ik denk dat het niet nodig is met deze thee

Comments (2)

  1. posted by Anouk on 24 september 2018

    Hoi Elsa, wat is de reden dat je de thee blend? Ik heb met en zonder blenden geprobeerd en vind zonder blenden lekkerder namelijk. Alleen als het een goede reden heeft is het wellicht toch beter om te blenden?
    Groetjes Anouk

    • posted by Elsa on 24 september 2018

      Als je het gaat blenden is het over het algemeen gewoon lekkerder. Dan krijg je meer een soort latte. Het mengt beter. Maar als jij het zonder blenden lekkerder vindt moet je dat natuurlijk gewoon doen.

Post A Comment