Free songs

Postnatale depressie en progesteron creme

By : | 0 Comments | On : juni 29, 2018 | Category : Hormoonbalans

Neem maatregelen als je merkt dat je depressief wordt.

Postnatale depressie en progesteron creme

Progesteron speelt een belangrijke rol wanneer je zwanger bent. Eigenlijk zorgt progesteron ervoor dat je zwanger kunt blijven door de baarmoederwand optimaal te houden voor zwangerschap. Als er niet voldoende progesteron is in je lichaam zal je een miskraam krijgen omdat de baarmoeder dan gaat samentrekken.

Dit is een reden waarom vrouwen die niet zwanger kunnen worden vaak progesteron creme gaan smeren. Daar krijg ik iedere dag geweldig fijne berichten over van vrouwen die ineens toch zwanger worden nadat ze progesteron creme gesmeerd hebben.

Vanaf week 14 neemt de placenta de progesteron productie over en zorgt voor een verhoogde productie.

Vrouwen met een oestrogeendominantie en een progesteron tekort zijn tijdens de zwangerschap vaak ineens af van allerlei kwaaltjes die ze daarvoor hadden. Zoals hoofdpijn, huidproblemen, stemmingswisselingen, haaruitval etc etc. Dat komt omdat de progesteron productie flink hoger ligt tijdens de zwangerschap. Wat dus eigenlijk een teken is dat je een oestrogeendominantie hebt en een progesteron tekort wanneer je niet zwanger bent.

Wanneer, na de geboorte van je kindje, de placenta jouw lichaam verlaat daalt de progesteron productie enorm. Als je van te voren al niet zo hoog in je progesteron zat kun je in een postnatale depressie schieten. En dat is vreselijk, meer dan vreselijk zelfs.

 

Wanneer je merkt dat je langzaam maar zeker in een depressie zakt ga dan progesteron creme smeren (kies voor potje of een pompje) . 2x daags ½ theelepel voor een week. Daarna 2x daags ¼ theelepel (klik hier voor een filmpje over hoeveel dat is)

Je kunt gewoon borstvoeding blijven geven.

 

Als je er niet uit komt, kom dan langs voor een consult. Dan kijken we er samen naar.

houtepen@mac.com

Post A Comment