Free songs

Moe, moe en nog eens moe

By : | 4 Comments | On : februari 16, 2016 | Category : Detox

Moe, moe en nog eens moe..

Ik hoor van veel mensen dat ze zo moe zijn. Het liefst 9-10 uur slapen en een groot verlangen hebben naar op een strand in een warm land liggen met een drankje in de hand.
Dat laatste is voor de meesten van ons niet weggelegd. Maar hoe kunnen we dan deze maanden, voordat de lente weer begint, goed doorkomen?

Je komt deze tijd het makkelijkst door wanneer je zorgt dat je lichaam niet teveel “vervuilt” door slecht verteerbaar voedsel. Eet zo gezond mogelijk. Eet zo min mogelijk bewerkt voedsel en sausjes/soep/gerecht/etc. uit een pakje. Vul eventueel je voeding aan met Tonic Alchemie. Dan weet je zeker dat je alles binnen krijgt.
Als je graag brood eet ga dan over op spelt brood van de natuurvoedingswinkel of de goede bakker. Als je brood bij de supermarkt koopt kijk dan hoeveel  ingrediënten er inzitten. Brood hoeft niet meer dan ongeveer 4 ingrediënten te bevatten.
Bekijk sowieso eens wat meer etiketten. Belangrijkste regel, als de lijst ingredienten lijkt op een scheikunde les en je niet snapt wat daar staat : niet eten.
Probeer eens wat minder of helemaal geen suiker te eten.

Ga bewegen. Zo ontzettend belangrijk om te blijven bewegen, ook al heb je geen zin en ben je eigenlijk te moe. Doe iets wat je leuk vindt om te doen, maar blijf bewegen.

Reinig je lichaam. Wacht niet tot het voorjaar maar zorg voor regelmatige reiniging. Dat kun je doen in een milde vorm maar ook de wat grondige aanpak kan als jou dat aantrekt. Belangrijk hierbij is dat je luistert naar je lichaam en doet wat bij jouw lichaam past. Niet wat zou moeten of wat beter zou zijn of…
Het gaat alleen om jou en jouw lichaam.

Opties:
1.Darmreiniging. Zorg dat je darmen schoon zijn en een goede darmflora heeft. Zo ontzettend belangrijk. Gezonde darmen is de basis van gezondheid.
Je kunt kiezen voor de rustige kuur of de intensieve kuur.
Voor de rustige kuur begin je iedere avond met 4 capsules oxypowder. Het kan een paar dagen duren voordat de reiniging goed op gang komt. Waarschijnlijk begint het dat je wat vaker ontlasting krijgt. Maar na een paar dagen wordt de ontlasting dunner. Dit is geen diarree. Het droogt je lichaam dus ook niet uit. Dit is troep die loslaat van de darmwand en naar buiten komt. Je zult merken dat je geen krampen hebt maar wel een druk op je anus voelt. Hierdoor heb je alle tijd om een wc op te zoeken. Wel belangrijk om geen extra druk op je anus zetten en voorzichtig te zijn met winden laten.
Als de troep eenmaal je lichaam aan het verlaten is kun je verschillende dingen gaan merken. In eerste instantie kun je wat moe worden. In je darmen zit ook veel emoties. De meeste emotie komt via je darmen je lichaam binnen. Dus dat kan daar aardig gaan ophopen. Vooral ook als je darmen vervuilt zijn.
Het loslaten van die emoties en afvalstoffen van voedsel kan dus wat moeheid geven. Maar eigenlijk voel je al heel snel dat je opknapt. Je buik voelt beter, je hoofd voelt beter, je wordt blijer en vrijer, je lichaam voelt minder uitgeput en zwaar etc.
Belangrijk is dat je naast de oxypowder ’s avonds in de ochtend 2 capsules latero-flora (of een andere goede probiotica) neemt. De darmflora moet weer gezond worden.
De probiotica neem je de rest van de winter iedere dag. De oxypowder kun je 1 of 2 weken iedere dag innemen. En daarna overgaan op een onderhoudsdosis. Bijvoorbeeld iedere avond 2 capsules. Of 2-3 keer per week. Of alleen als je “slecht” gegeten hebt.
Deze darmreiniging maakt al heel veel verschil in hoe je je voelt en hoe je straks de lente in gaat.

2. Als je een stap verder wilt gaan reinig dan je lever en/of je nieren.
Livatrex voor je lever, Renaltrex voor je nieren. (of als pakket leverreiniging of nierreiniging)
Speel ermee. Voel wat je lichaam nodig heeft. Voel wat je lichaam op dit moment aan kan.
Je kunt de intensieve leverreiniging of de intensieve nierreiniging doen maar je kunt er ook voor kiezen om het rustig aan te doen.
De ene dag een pipetje livatrex in een glas water (met citroensap) en de andere dag een pipetje renaltrex in een glas water (met citroensap).
Als je het nog rustiger aan wilt doen druppel dan 3 druppels direct in je mond.
Maak de flesjes op en kijk dan wat er nog nodig is.

3. Heb je last van candida? Gebruik dan Mycozil.

4. Nog een stap verder is de parasieten kuur of de zware metalen kuur.
90% van de mensen die parasieten in hun darmen hebben weten dat niet.
Zware metalen verwijderen uit je lichaam zou je toch eigenlijk wel 1x per jaar moeten doen.

5. Als je het echt grondig wilt aanpakken dan kom je langs in Apeldoorn (of via Skype), voor een sessie. Dan kijken we samen wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren om jou je goed te laten voelen. Soms is het mogelijk producten onder de verzekering te laten vallen.

Het leven is te mooi om moe te zijn..

gezondzijn

Comments (4)

 1. posted by Elsje on 16 februari 2016

  Mijn man is diabeet bij de laatste contrôle was de klaring = MDRD (ml/min) van de nieren 45ml/min.
  Streefwaarden zijn 60ml/min,dit kan op nierschade wijzen dat is zorgwekkend natuurlijk,daarom vroeg ik me af is dit nog te herstellen ?
  Wat denk jij Elsa? Zal de Renaltrex nog iets kunnen doen?
  Met vriendelijke groet
  Elsje blaas

  • posted by Elsa on 29 februari 2016

   Hallo Elsje, dat is wat moeilijk te zeggen zo van een afstand. Dan zou ik hem toch willen zien in mijn praktijk.

 2. posted by hilly on 24 april 2016

  Hallo,
  Ben me aan het verdiepen in de hormonen.

  Heb een paar vragen.
  De menopauze heb ik al gehad.(ben 58 jaar)
  Maar na een depressie kreeg ik veel lichamelijke klachten die na veel internet onderzoek duiden op bijnieruitputting en schildklieruitputting. In ieder geval met de hormonen. Uit het bloedonderzoek kwamen geen afwijkingen wat ik al had gedacht.

  Mijn vraag is eigenlijk of ik progesteron cremé kan/mag gebruiken.
  Heb baarmoederhalskanker gehad dus mijn baarmoeder is verwijderd.
  Ik heb het in huis.Progesteron.Paar keer geprobeerd, maar migraine en hartkloppingen
  Ook heb ik estradiol van de huisarts in pleistervorm.Die ik niet zo vaak meer gebruik.
  Maar dan hoor) ik over oestrogeen dominantie.Kan je mij hier iets over uitleggen? Aangezien mijn baarmoeder is verwijderd heb ik juist geen progesteron nodig?

  • posted by Elsa on 26 april 2016

   De meeste vrouwen in de overgang zijn, zijn oestrogeen dominant. Maar vrouwen bij wie de baarmoeder verwijderd is en/of al door de overgang heen zijn kunnen beter de drLee creme met fyto oestrogeen gebruiken.
   Fyto oestrogenen is niet hetzelfde als oestrogenen aan je lichaam toevoegen. Integendeel deze creme stimuleert de oestrogeen receptoren in je eigen lichaam. Oestrogeen receptoren kun je door je hele lichaam heen vinden, zelfs als je geen baarmoeder of eierstokken meer hebt. Je kunt de fyto creme dus zonder gezondheidsrisico’s nemen. Er zijn ook geen contra indicaties.

Post A Comment