Free songs

Koolhydraatarm amandelbrood

By : | 6 Comments | On : januari 2, 2018 | Category : divers

koolhydraatarm amandelbrood

Heerlijk koolhydraatarm amandelbrood

Een smakelijk koolhydraatarm vervanging voor brood is niet makkelijk te vinden. Dit alternatief is echt meer dan heerlijk. Besmeer het met dik roomboter en geniet.

Ingrediënten:

  • 100 gram amandelmeel
  • 3 eetlepels arrownoot
  • 30 gram kokosmeel
  • ½ theelepel zeezout
  • zakje gedroogde gist
  • 1 ½ eetlepel zeer fijn gemalen chiazaad
  • 2 eetlepels psyllium vezels
  • 1 cup water
  • 1 ei om te strijken

 

Werkwijze:

Doe alle ingrediënten in een grote kom.

Kneed het mengsel tot een geheel en doe het over in een kleinere kom. Zet dit warm weg met folie erover en laat 1 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Leg bakpapier op een bakplaat. Vorm met natte handen 2 ronde broden en leg dat op het bakpapier. Snijd met een mes een mooi ruitpatroon in de broden.

Bestrijk de broden met het ei en bak 35-40 minuten.

Laat goed afkoelen voordat je het gaat eten.

 

 

Voedingswaarde voor 2 broden samen:

Vet: 74,4

Kh: 46,39

Eiwit: 42,12

Kcal 1003

Comments (6)

  1. posted by mccm on 12 februari 2018

    Vraagje…ik heb het gemaakt, precies als in het recept, maar t lijkt nergens op. Wat doe ik fout? Of staat er een foutje in het recept?

    • posted by Elsa on 13 februari 2018

      tja… dat kan ik zo niet zien natuurlijk. Heb je een foto? En hoe is de smaak?

      • posted by mccm on 14 februari 2018

        Nee , helaas geen foto. Maar het is erg compact gebleven , niets gerezen en erg hard. De smaak viel opzich nog mee, maar doordat het zo ” stijf” is gebleven toch niet lekker.
        Het had het formaat van 2 kaiser broodjes. Ik hoop dat ik het nog kan verbeteren, zou dit erg graag gebruiken als dagelijkse broodvervanger!

      • posted by mccm on 14 februari 2018

        Oh ja, het psyllium en het chiapoeder bij het water werd direct 1 grote klomp ” kauwgom achtige ” substantie die ik niet meer goed kon mengen. Hoort dit zo?

        • posted by Elsa on 15 maart 2018

          ik heb het recept aangepast. niet eerst in water doen

          • posted by mccm on 26 maart 2018

            Dank! Ik g het nog eens proberen.

             

Post A Comment