Free songs

Darmflora en systemische sclerose

By : | 0 Comments | On : mei 23, 2017 | Category : divers

zorg voor gezonde darmen

Darmflora en systemische sclerose

Vergeleken met gezonde mensen hebben Amerikanen en Noren met systemische sclerose meer bacteriën die ontstekingen kunnen veroorzaken en minder bacteriën die bescherming zouden bieden tegen ontstekingen, volgens een nieuwe studie door onderzoekers van UCLA en de universiteit van Oslo.

Vergeleken met de deelnemers uit Noorwegen hadden de deelnemers aan de studie uit de VS echter meer onbalans tussen de ‘goede’ en ‘slechte’ darmbacteriën. De onderzoekers vermoeden dat het verschil komt door een combinatie van genetica en dieet.

Dit is de eerste studie die de gastro-intestinale bacteriesamenstelling onderzoekt bij twee onafhankelijke patiëntengroepen met systemische sclerose. Systemische sclerose, ook bekend als sclerodermie, is een auto-immuunziekte die het bindweefsel aantast. Symptomen zijn een verharding van de huid, versnelling van ontstekingen en littekenvorming in organen als nieren, hart, longen en maag-darmkanaal. Eerder door UCLA geleid onderzoek specificeerde een verband tussen de ziekte en de onbalans in de darmflora en wees erop dat deze onbalans bijdroeg aan de symptomen van sclerodermie.

 

De uitkomsten kunnen helpen om de oorzaak van systemische sclerose in kaart te brengen. Er wordt ook gesuggereerd dat herstel van de darmbacteriële balans door voedingsaanpassingen, probiotica en misschien fecale transplantatie, de gastrointestinale symptomen zou kunnen verminderen en de kwaliteit van leven bij patiënten met systemische sclerose kan verbeteren.

goede gezondheid begint in de darmen

goede gezondheid begint in de darmen

Dit onderzoek ondersteunt weer mijn stelling dat goede gezondheid begint bij gezonde darmen. Dus niet alleen is darmflora belangrijk voor systemische sclerose maar voor iedereen.

  • Reinig regelmatig je darmen met oxypowder
  • Neem iedere dag aloe vera en eventueel probiotica
  • Vermijd alle voeding die ontstekingen kunnen veroorzaken in de darmen. Zoals brood, granen, schimmelgevoelige voeding (bonen, zuivel etc.)

Eet wat goed valt in je darmen. Pijn, opgeblazen gevoel, ontlasting die slecht ruikt en waar je veel wc papier voor nodig hebt, obstipatie of juist diarree, etc. Het zijn allemaal tekenen dat jouw darmen niet optimaal zijn.

Als je er niet uit komt laten we dan samen kijken wat er aan de hand is.

Post A Comment