Free songs

Artritis natuurlijk oplossen

By : | 0 Comments | On : oktober 3, 2017 | Category : divers

artritis natuurlijk oplossen

Artritis natuurlijk oplossen

Artritis komt vaker voor dan je zou denken, en niet alleen onder oudere mensen.
In de VS wordt ongeveer 23% van de volwassenen behandeld voor artritis. In Nederland hebben ruim 2 miljoen mensen reuma waarvan zo’n 420.000 mensen ontstekingsreuma/artritis hebben.

Artritis, niet te verwarren met artrose wat een vorm van reuma is ten gevolge van wat we in de volksmond gewrichtsslijtage noemen, is een ontsteking van de gewrichten die veroorzaakt kan worden door een reumatische aandoening, verwondingen of een bacteriële infectie.

Klachten ten gevolge van Artritis kunnen zijn pijnlijke en/of stijve gewrichten, gezwollen gewrichten, koorts en moeheid en beperkingen in beweging.

Artritis kan behoorlijk invaliderend werken dus kan gezien worden als een groot probleem. Het goede nieuws is dat artritis te maken heeft met ontstekingen in het lichaam en daardoor meestal op een natuurlijke manier te lossen is.

Een deel van de oorzaak van artritis is genetisch bepaald. Maar dat is maar een klein gedeelte. De rest heeft meer te maken met wat je eet en drinkt.

Zo is er een verband tussen de in het lichaam aanwezige hoeveelheid kalium en cortisol. Door de hoeveelheid kalium in het lichaam te verhogen naar 6000mg kunnen de klachten verminderen. De kalium heeft waarschijnlijk invloed op het cortisolniveau waardoor er een verlichting van de pijn is en een vermindering van de zwelling valt te constateren.

6000 mg is een heleboel. Hoe kom je daar nu aan? Eet in ieder geval je 5-7 porties groenten per dag. Daar zit de meeste kalium in. Zalm bevat ook kalium.

3x daags een theelepel mag365 levert al 900 mg op. Daarnaast heb je dan meteen de rest binnen.

Vitamine D1000 IU 25 mcg 500%
Vitamine K2 75 mcg 100%
Vitamine C 500 mg 625%
Kalium 300 mg 15%
Calcium 250 mg 31%
Magnesium 375 mg 100%
Boor

Je kunt ook altijd nog vitamineral green toevoegen voor meer kalium. Kijk uit bij het kopen van greens dat er niet tarwevezels etc inzit.

Een ander positief effect heeft colostrum. Colostrum versterkt het immuunsysteem wat een positief effect, in combinatie met kalium, heeft bij de bestrijding van de artritis.

Wat kun je verder nog doen?

 

  • Vervang tafelzout door zeezout of Himalaya zout.

Tafelzout is chemisch behoorlijk bewerkt en bevat niet alleen zout maar ook andere stoffen. En het zijn vooral die stoffen die toegevoegd worden die ervoor zorgen dat het zout in je bloed blijft en niet door je lichaam gebruikt kan worden om de elektrolyten in balans te brengen. Daardoor krijg je teveel zout in je bloed en dat geeft dingen als reuma, artritis etc. Maar ook nier- en galstenen.

  • Verminder de hoeveelheid lectine in je voeding.

De pijn in je gewrichten kan heel goed komen doordat je overgevoelig bent voor lectines. Lectine komt voor in planten om ervoor te zorgen dat dieren de plant niet opeten. Maar ook dierlijke producten kunnen lectinen bevatten.
Belangrijkste producten om te vermijden: zuivel, eieren, granen, soja, pinda’s, rauwe noten, vis en schelvis. Daarnaast mais en nachtschade groenten (aubergine, aardappels, paprika, tomaten)
Lectinen kunnen ervoor zorgen dat je je niet helemaal lekker voelt maar ook dat je echt heel erg beroerd bent. Allemaal afhankelijk van hoe overgevoelig je bent. Als je overgevoelig bent dan krijg je meteen een ontstekingsreactie in je lichaam. Probeer het eens 3 weken te vermijden en kijk wat dat doet met je lichaam.

  • Zorg dat je darmen sterk zijn. Hoe sterker je darmen des te sterker je lichaam.

    Een goed idee is om Bone Brothte nemen. Dat helpt bij de gewrichtspijn en maakt tegelijkertijd je darmen sterk. Vooral aan te raden bij een “lekkende darm “. Er is steeds meer bewijs vanuit onderzoek dat collageen de pijn en de zwelling kan verminderen. Als je Bone Broth neemt kun je het beste de Bone Broth turmeric nemen omdat die ook ontstekingen tegen kan gaan.

 

  • Vermijd suiker.

Er is veel onderzoek gedaan naar de rol van suiker bij artritis. En uit al die onderzoeken blijkt dat suiker de artritis significant erger maakt. En daarnaast de ontstekingen in je lichaam verergert dus je kunt dan ook nog andere kwalen krijgen. Vervang suiker door Xylitol

 

  • Kom je er zelf niet uit? Kom dan langs voor een consultin Apeldoorn of via skype.

 

Post A Comment