Free songs

Artritis natuurlijk oplossen

By : | 0 Comments | On : oktober 3, 2017 | Category : Darmen, Gezond blijven

artritis natuurlijk oplossen

Artritis natuurlijk oplossen

Artritis komt vaker voor dan je zou denken, en niet alleen onder oudere mensen.
In de VS wordt ongeveer 23% van de volwassenen behandeld voor artritis. En daar zijn dus niet de mensen bij opgeteld die klachten hebben maar niet naar de huisarts gaan.
Artritis kan behoorlijk invalidiserend werken dus kan gezien worden als een groot probleem.
Het goede nieuws is dat artritis te maken heeft met ontstekingen in het lichaam en daardoor meestal op een natuurlijke manier te lossen is.

Er zijn wel 100 verschillende soorten artritis en aanverwante aandoeningen die gewrichtspijn kunnen geven.
Klachten die met deze verschillende vormen te maken kunnen hebben zijn pijnlijke en/of stijve gewrichten, gezwollen gewrichten, beetje koorts en moeheid, weefsels en organen die ook niet optimaal meer werken, beperkingen in beweging.

Een deel van de oorzaak van artritis is genetisch bepaald. Maar dat is maar een klein gedeelte. De rest heeft meer te maken met wat je eet en drinkt.

Wat kun je doen?

Vervang tafelzout door zeezout of himalayazout.

Tafelzout is chemisch behoorlijk bewerkt en bevat niet alleen zout maar ook andere stoffen. En het zijn vooral die stoffen die toegevoegd worden die ervoor zorgen dat het zout in je bloed blijft en niet door je lichaam gebruikt kan worden om de elektrolyten in balans te brengen. Daardoor krijg je teveel zout in je bloed en dat geeft dingen als reuma, artitis etc. Maar ook nier- en galstenen.

• Verminder de hoeveelheid lectine in je voeding.

De pijn in je gewrichten kan heel goed komen doordat je overgevoelig bent voor lectines. Lectine komt voor in planten om ervoor te zorgen dat dieren de plant niet opeten. Maar ook dierlijke producten kunnen lectines bevatten.
Belangrijkste producten om te vermijden: zuivel, eieren, granen, soja, pinda’s, rauwe noten, vis en schelvis. Daarnaast mais en nachtschade groenten (aubergine, aardappels, paprika, tomaten)
Lectines kunnen ervoor zorgen dat je je niet helemaal lekker voelt maar ook dat je echt heel erg beroerd bent. Allemaal afhankelijk van hoe overgevoelig je bent. Als je overgevoelig bent dan krijg je meteen een ontstekingsreactie in je lichaam. Probeer het eens 3 weken te vermijden en kijk wat dat doet met je lichaam.

• Zorg dat je darmen sterk zijn. Hoe sterker je darmen des te sterker je lichaam.
Een goed idee is om Bone Broth te nemen. Dat helpt bij de gewrichtspijn en maakt tegelijkertijd je darmen sterk. Vooral aan te raden bij een “lekkende darm “.

• Vermijd suiker.

Er is veel onderzoek gedaan naar de rol van suiker bij artritis. En uit al die onderzoeken blijkt dat suiker de artritis significant erger maakt. En daarnaast de ontstekingen in je lichaam verergert dus je kunt dan ook nog andere kwalen krijgen. Vervang suiker door Xylitol

• Voeg collageen of Bone Broth aan je dieet toe.

Er is steeds meer bewijs vanuit onderzoek dat collageen de pijn en de zwelling kan verminderen. Als je Bone Broth neemt kun je het beste de Bone Broth turmeric nemen omdat die ook ontstekingen tegen kan gaan.

• Zorg voor lichte detox en aanvulling van voedingstoffen door Tonic Alchemie te nemen.

Kom je er zelf niet uit? Kom dan langs voor een consult in Apeldoorn of via skype.

Post A Comment